3 Inches of Blood: Here Waits Thy Doom – горещ, горещ!

Post image of 3 Inches of Blood: Here Waits Thy Doom – горещ, горещ!
Записано в Heavy Metal , Power Metal 0 коментара

3 Inches of Blood - Here Waits Thy Doom

Изпълнител: 3 Inches of Blood
Албум: Here Waits Thy Doom
Дата на издаване: 31 август 2009
Лейбъл: Century Media
Държава: Канада
Жанр: Power Metal | Heavy Metal
Още в: Мрежата | MySpace

1 череп2 черепа3 черепа4 черепа5 черепа
(Няма данни)
Loading ... Loading ...

За десет години на сцената 3 Inches Оf Blood си спечелиха верни последователи в средите на по-традиционните хеви и пауър металисти. С албуми като Advance and Vanquish и Fire up the Blades момчетата подадоха много сериозна заявка за място в челните места на жанра и солидно подплатиха претенциите си. Сега те се завръщат с най-новото си отроче, Here Waits Thy Doom, който е записан в Сиатъл под вещото ръководство на продуцента Jack Endino (Soundgarden, High on Fire, Zeke).

Here Waits Thy Doom бележи две сериозни събития, свързани с групата. На първо място те са решили да продължат без вокалиста Jamie Hooper, който е напуснал групата. След прослушването на албума, трябва да се съгласим, че Cam Pipes се справя отлично и сам, на моменти подпомаган от Justin Hagberg, и липсата на Хопър не е фатална. Второто събитие е, че Here Waits They Doom е студийният дебют на новия барабанист Ash Pearson, който внася солидна ударна доза в и без това трошащия звук на канадците.

„Взехме това, което имахме отпреди, и минахме едно ниво нагоре.“, споделя китаристът Shane Clark. „Не направихме Fire Up The Blades 2, а се придържахме към обичайната си схема – да нямаме схема. Ние сме истински метъл-фенове и не искахме да правим компромиси. Мисля, че този албум е най-стегнатия ни досега – от композирането до миксирането, всичко вървеше гладко и никой не се месеше в работата на другия, така че накрая дискът се получи могъщ, епичен и мачкащ, истински 3 Inches Оf Blood.“

За разлика от предишния албум обаче, Here Waits They Doom не успява директно да се свърже с мозъка през ушите, така че ще ти трябва малко време, за да оцениш достойнствата му. Звуково, прави впечатление акцентът върху тежките бас линии и сола, като например в траковете ‘Silent Killer’ и ‘Preachers Daughter’. Второто носи нотка на рокендрол, което може да ти допадне или не, но пък е безспорно, че парчето ‘12:34′ е плеснато там без особена идея и не допринася с нищо към целостта на албума. ‘Execution Tank’, ‘Call of the Hammer’, ‘Snake Fighter’ и ‘All of them Witches’ са риф-ориентирани песни и човек не може да сдържи подтика си да тръска врат, а солата на двамата китаристи Justin Hagberg и Shane Clark са празник за ухото.

В заключение, Here Waits They Doom е леко отстъпление от силата и слушаемостта на предишнните албуми на групата и му липсва потенциал за влюбване от първо слушане. Но ако му дадеш малко време и няколко просвирвания, ще установиш, че той постепенно се просмуква в теб и откриваш достойнства му. Не е най-великата творба на света, но определно си заслужава вниманието.

Tracklist:

01. Battles And Brotherhood
02. Rock In Hell
03. Silent Killer
04. Fierce Defender
05. Preachers Daughter
06. Call Of The Hammer
07. Snake Fighter
08. At The Foot Of The Great Glacier
09. All Of Them Witches
10. 12:34
11. Execution Tank
12. Not Fragile [Bachman-Turner Overdrive cover] [bonus]
13. Cities On Flame [Blue Öyster Cult cover] [bonus]
14. Daytona [Zeke cover] [bonus]

Buy this album! | Купи албума!

Публикувано от necroshine   @   31 август 2009 0 коментара
Етикети : , , , , ,

0 Коментара

No comments yet. Be the first to leave a comment !
Остави коментар

Име

Email

Сайт

Предишен
« Sound Storm: Twilight Opera – дебютен албум
Следващ
Devious: Vision току-що излезе »