Leave’s Eyes: Njord е на пазара

Post image of Leave’s Eyes: Njord е на пазара
Записано в Gothic Metal , Symphonic Metal 0 коментара

Njord

Изпълнител: Leave’s Eyes
Албум: Njord
Дата на издаване: 26 август 2009
Лейбъл: Nuclear Blast
Държава: Германия
Жанр: Gothic Metal | Symphonic Metal
Още в: Мрежата

1 череп2 черепа3 черепа4 черепа5 черепа
(Няма данни)
Loading ... Loading ...

Въпреки че фротнманката на групата Лив Кристине не е от най-впечатляващите гласове на сцената, все пак се справя достатъчно солидно с ролята си на предната линия. За съжаление обаче, албумът изобилства от намесите на съвокалиста/съпруг Алекс Крул и докато ревовете и крясъците му донякъде се понасят, има моменти - ‘Emerald Island’, – в които не можеш да вземеш насериозно патетичните му речи за кураж и сърцатост.

Ясно е, че с този албум Leaves’ Eyes се целят в мейнстрийма, но не можем да си отговорим на въпроса дали това е причината за спадналото качество в сравнение с обичайните им рилийзи. Запазената марка на бандата е метъл със силни влияния от норвежки или германски фолк и ‘Scarborough Fair’ е типичен пример за това. От друга страна обаче веднага след това парче следва ‘Through Our Veins’, което е безсрамно удавено в лековат поп, тотално проваляйки шансовете за нещо по-твърдо.

Аранжиментите не блестят с нищо особено и се придържат към една формула. Не се разгъват особено, а всичко се върти около една основна линия, обикновено китарата и липсата на идейност леко започва да омръзва. Фокусирането върху традиционна фолклорна музика и лириката на исторически и фентъзи теми едва ли биха помогнали на Njord да се изкачи в очите на слушателите извън географския герион на групата, където подобни неща се харчат.

На сцената са Mutyumu, Within Temptation и изненадващата реиркарнация на Nightwish, така че трудно ще се отдаде на Leaves’ Eyes да грабнат вниманието с този изпълнен с пропуски и неоригинален албум. За кратко преслушване обаче, може би.

Tracklist:

01. Njord
02. My Destiny
03. Emerald Island
04. Take The Devil In Me
05. Scarborough Fair [acoustic version]
06. Through Our Veins
07. Irish Rain
08. Northbound
09. Ragnarok
10. Morgenland
11. The Holy Bond
12. Forya’s Theme
13. Landscape Of The Dead [bonus]
14. Les Champs De Lavande [bonus]

Buy this album!

Публикувано от necroshine   @   26 август 2009 0 коментара
Етикети : , , , , ,

0 Коментара

No comments yet. Be the first to leave a comment !
Остави коментар

Име

Email

Сайт

Предишен
« Municipal Waste: Massive Aggressive е по петите ти!
Следващ
Thundra: Ignored By Fear издаден »