Malfeitor: Incubus видя дневна светлина

Post image of Malfeitor: Incubus видя дневна светлина
Записано в Black Metal 0 коментара

Mafeitor - Incubus

Изпълнител: Malfeitor
Албум: Incubus
Дата на издаване: 31 август 2009
Лейбъл: Agonia Records
Държава: Италия
Жанр: Black Metal
Още в: Мрежата | MySpace

1 череп2 черепа3 черепа4 черепа5 черепа
(Няма данни)
Loading ... Loading ...

Малко хора биха познали откъде идват Malfeitor, не за друго, а защото името навява мисли за далечния Север и защото момчетата около Malfeitor Fabban свирят скоростен, надъхан блек метъл в типично норвежки традиции. За съжаление обаче произходът им ще е най-голямата изненада в Incubus, който ни предлага солиден блок от композиции, неблестящи с нищо особено и лишени от оригиналност. Албумът се движи по добре отъпкани пътеки и изобилства от картечни бласт-бийтове, китарите са силно повлияни от архидемоните от Dark Funeral и Marduk, а студените рифове а ла Gorgoroth надникват зад няколко парчета. Липсват каквито и да е клавири, както един истински олд-скуул блек метълист би предпочел. Басистът/вокалист Fabben надава стандартни блек-метъл писъци, точно колкото грима и нелепите пози по фотографиите предполагат, и, въпреки че не от най-злобните или гневни гласове на сцената, е напълно достатъчен за целта.

Скоростта е един от отличителните белези на албума и не поднася кой знае каква изненада. За щастие, звукът е пипнат добре и барабаните не звучат като картонени кутии, а уравновесяването на звука е забележително, без дразнещи и преобладаващи съсъци и изтормозен дисторжън. Incubus е професионално миксиран албум, което е рядкост в средите на блек метъла, и когато парчетата в албума успокояват темпото и преминават в по-мелодични води, впечатлението е повече от добро. Изведнъж се забелязват добре подредени структури, настроението е епично, китарите внасят достатъчно мелодия, за да подсилят величествения ефект, а епизодичните дет-метъл вокали на Fabban сякаш създават допълнителни демони в картинката.

Като цяло, Malfeitor са имали силното желание да се отличат от цялото и да издадат албум с ниво, над средното. За съжаление, нито доброто изсвирене, нито добрата продукция на диска могат да компенсират за повтаряемостта и липсата на оригиналност. Да, никой не очаква нещо грандиозно или жанроопределящо, но малко по-иновативен подход към музиката би бил добра идея.

Tracklist:

01. Down With Me
02. Into The Qliphot Of Golachab
03. Mysterious,Mystical, Majestic
04. Promethean Fire
05. Typhonian Gods
06. Dark Saturnian Chaos
07. The Other Half
08. Void Of Voids
09. Incubus
10. Antisaturno (Thùnapsù)

Buy this album!

Публикувано от necroshine   @   31 август 2009 0 коментара
Етикети : , , , , ,

0 Коментара

No comments yet. Be the first to leave a comment !
Остави коментар

Име

Email

Сайт

Предишен
« Devious: Vision току-що излезе
Следващ
Chthonic: Mirror Of Retribution – една тайванска приказка »