Ad Inferna: Trance:N:dance – след дълго мълчание

Post image of Ad Inferna: Trance:N:dance – след дълго мълчание
Записано в Industrial 0 коментара

Trance N Dance

Изпълнител: Ad Inferna
Албум: Trance:N:dance
Дата на издаване: 29 септември 2009
Лейбъл: Aural Music
Държава: Франция
Жанр: Industrial
Още в: Мрежата | MySpace

1 череп2 черепа3 черепа4 черепа5 черепа
(Няма данни)
Loading ... Loading ...

Французите от Ad Inferna не са тук от вчера – още през 2002 те издадоха дебютния си албум L’Empire Des Sens, който си беше чист вид мелодичен блек метъл и е разтръбяван от компанията издател като ‘легендарен’ (силно преувеличение). От тогава насам обаче, ни вест ни кост от тях и сякаш бяха изчезнали от радара. И ето ти през 2009 година, бандата изплува на повърхността и ни застреля с един албум, който ако не изненада публиката напълно, то поне се погрижи да повдигне няколко вежди.

Блек метълът е минало за Ad Inferna, напук на все още адски звучащото си име и дванадесетте трака в албума са микс от електро- и индъстиъл-метъл (ако изобщо можем да приемем, че има метъл в цялата тази работа). И трябва да се признае, че въпреки не особено иновативните си композиции, тавата прави доста добро впечатление. Да, не е особено добра идея да започнеш албума си с кавър (“Fade To Grey“), но оттам нататък всичко е в очакваните граници – мощни електронни дръм-машини, синтезатори, хорови изпълнения и тук-там женски вокали. Парчета като „Sexual Music for Sexual Mass“ и „Suicide Girl“ определено ще допаднат на готик настроените фенове, „SM For SM“ звучи в главата дни наред след слушането, а „Redemption“ е най-силно изразената ‘транс’ страна в албума, подкрепена от прекарани през машина женски вокали. И навсякъде над всичко царува мистична танцувална атмосфера, за която са ни обещали още в заглавието на албума. О, да, става дума и да секс.

Trance:N:Dance не е албум за традиционни метълисти или почитатели на по-китарно ориентиран звук, така че ако си такъ, спокойно можеш да прескочиш този диск. Колкото и странно да изглежда този завой от блек метъл към електро-индъстиъл, в дадения контест Ad Inferna се справят повече от задоволително, създавайки музика, грабваща вниманието поне в краткосрочен план, на която не й липсва щипка  оригиналност.

Tracklist:

01. Fade To Grey [Visage cover]
02. Métamorphose
03. Rédemption
04. SM For SM
05. Suicide Girl
06. Transcender l’Extase
07. Vertige
08. You As My Own Drug
09. Vertige [Beborn Beton remix version]
10. Vertige [Combichrist "Nok" remix version]
11. Transcender l’Extase [Soman remix version]
12. Rédemption [Reaper "Bum Bum" remix version]

Buy this album!

Публикувано от necroshine   @   29 септември 2009 0 коментара
Етикети : , , , , ,

0 Коментара

No comments yet. Be the first to leave a comment !
Остави коментар

Име

Email

Сайт

Предишен
« Alice In Chains: Black Gives Way To Blue – те са все още живи!
Следващ
Doomriders: Darkness Comes Alive – втора вълна агресия »