Alice In Chains: Black Gives Way To Blue – те са все още живи!

Post image of Alice In Chains: Black Gives Way To Blue – те са все още живи!
Записано в Featured release , Grunge 0 коментара

Black Gives Way To Blue

Изпълнител: Alice In Chains
Албум: Black Gives Way To Blue
Дата на издаване: 29 септември 2009
Лейбъл: Columbia Records
Държава: САЩ
Жанр: Grunge
Още: Alice In Chains в Мрежата | MySpace

1 череп2 черепа3 черепа4 черепа5 черепа
(Няма данни)
Loading ... Loading ...

Един от най-страшните удари, които една банда може да понесе, е да се раздели с емблематичен член, в случая – с оригиналния вокалист и откачалка Лейн Стейли, починал след свръхдоза. Адски важно за останалите (ако решат да продължат) е да убедят феновете, че това е все същата група, въпреки, че да, наистина, промяна има. Ако новият вокалист е като ваденка на оригиналния, ще се разнесат приказки за това, че се правиш все едно нищо не е станало и че не почиташ наследството на групата. От друга страна, ако ‘новото момче’ е твърде различен, рискуваш да загубиш фенове. В това отношение, Black Gives Way To Blue, новият албум на Alice In Chains е показно за фино балансиране между двете крайности. Тембърът на Уилям Дювал е подобен на този на Лейн, но в същото време е достатъчно уникален, за да изпъква сам по себе си.

За повечето не е тайна, че сърцето на Alice In Chains винаги е бил Джери Кантрел голяма част от мрачната хармония на групата идваше от неговите минорни рифове и печални акустични акробатики. Въпреки това обаче, когато Лейн почина, много хора сложиха кръст на бандата, Кантрел обаче успя да ги събере отново, да намери достоен вокалист и да продължи идеята, която събираше прах десет години. И е достатъчно ясно, че Дювал не се опитва за замени Лейн, никой не би и могъл.

Песните в Black Gives Way To Blue лежат на солидната основа, която Alice In Chains са създали досега и преходът е плавен и неусетен. Ненапразно ползващи се със славата на най-тежката група в грънджа (още от едно време), Кантрел и компания и този път не са се изложили – бавни, плътни рифове, които на моменти не звучат като музика дори, но имат скрити рибарски куки за щуки в тях. Момчетата не са се целили да докарат усмивка на лицето ти и от самото начало до самия край ти е ясно, че тази музика няма да ти се предаде без усилие – трябва да се заслушаш внимателно. Парчета като „Acid Bubble“ и „Private Hell“ те оставят с усещане за гигантски натиск върху теб, а акустичните прелести на „Your Decision“ и „When The Sun Rose Again“ клокотят със приятни мелодии, разкриващи още една много силна страна на групата. „Check My Brain“ те хипнотизира със запомнящ се риф и великолепния синхрон между Кантрел и Дювал, магия, която правеха едно време с Лейн. Страхотно парче.

Въпреки това, дискът не е напълно лишен от пропуски. Откриващото парче – „All Secrets Known“ – е доста неориентирано и някак не отива на група от този ранг за започва албума на завръшането си по подобен начин. „Last Of My Kind“ и „A Looking In View“ са също леко отстъпление, но имайки предвид, че бандата не е създавала заедно от дестина години, са си напълно задоволителни парчета. Финалният трак, чието име носи и албума, е посветен на Лейн Стейли и като в някакво клише е с участието на Елтън Джон и неговото вездесъщо пиано. В крайна сметка момчетата са можели спокойно да минат и без него, но явно са били спечелили някакъв бас, или са искали да добавят малко допълнителна тежест. Нищо уникално, при всички случаи.

Ако си фен на Alice In Chains определено ще си доволен да установиш, че любимата ти група се е завърнала по достатъчно познат, но и все пак отличителен начин и най-вероятно ще е наоколо и в бъдеще. Black Gives Way To Blue е много добра заявка за това.

Tracklist:

01. All Secrets Known
02. Check My Brain
03. Last Of My Kind
04. Your Decision
05. A Looking In View
06. When The Sun Rose Again
07. Acid Bubble
08. Lessons Learned
09. Take Her Out
10. Private Hell
11. Black Gives Way To Blue

Buy this album!

Публикувано от necroshine   @   29 септември 2009 0 коментара
Етикети : , , , , ,

0 Коментара

No comments yet. Be the first to leave a comment !
Остави коментар

Име

Email

Сайт

Предишен
« Despised Icon: Day of Mourning е тук, за да унищожава
Следващ
Ad Inferna: Trance:N:dance – след дълго мълчание »