At Vance: Ride The Sky – осми албум на ветераните

Записано в Power Metal 0 коментара

Ride The Sky

Изпълнител: At Vance
Албум: Ride The Sky
Дата на издаване: 18 септември 2009
Лейбъл: AFM Records
Държава: Германия
Жанр: Power Metal
Още в: Мрежата | MySpace

1 череп2 черепа3 черепа4 черепа5 черепа
(Няма данни)
Loading ... Loading ...

At Vance са вече 11 години на сцената и имат зад гърба си цели осем албума (броейки и този), което ги прави ветерани в бранша, но за разлика от колегите си от Primal Fear и HammerFall, те никога не достигнаха свръх-звезден статус и сякаш оставаха в сянката им. Последната им тава Ride The Sky обаче може да се окаже щастливия им билет и да покаже на света, че мелодичният пауър метъл има още един много силен представител.

Ride The Sky е микс от мелодичен, пауър- и хеви-метъл с привкус на класическа музика на моменти, най-вече от Вивалди. Цялостния му звук е естествено продължение на предишния диск, VII, широко признат като един от най-добрите на групата. Продукцията е много добра, а музикантите перфектно познават инструментите си, което не е изненадващо за група с дългогодишен опит – стегнати рифове, тътнещи барабани и силни вокали – удар в носа, който те поваля още с откриващото парче. Оттам насетне те подхващат ‘Torn’, който е с припев, сякаш специално композиран за пълни стадиони, скандиращи в хор; ‘Salvation Day’, най-коравото парче в албума, с изненадващ фолк-полъх; баладата ‘You And I’ има соло, от което настръхваш; ‘Vivaldi’ си признава страстта на музикантите към класиката – това е класическо парче, изсвирено брилянтно на китара. ‘End Of Days’ идва малко късно в албума и може би трябваше да е по-напред, но дори и така си е жестока песен.

Като цяло, Ride The Sky е нещо като обобщение на целия пауър метъл – от препускащите барабани, през дуелиращите се китари, до могъщите вокали. Има си дори онова епично настроение, което е така характерно за представителите на жанра, а лиричните теми в текстовете и самата музика сякаш са в постоянен танц и се въртят един около друг, понякога в конфликт, за да създадат и поддържат атмосфера, което да те вдъхнови, зареди с енергия и изпрати по широкия свят да дириш героични подвизи.

At Vance е на път да се превърне в емблематична група и Ride The Sky е солиден и здрав камък в основата на къщичката им. Ако си падате по мелодичен пауър метъл, не го пропускайте.

Tracklist:

01. Ride The Sky
02. Torn – Burning Like Fire
03. Last In Line
04. Wishing Well
05. Salvation Day
06. Vivaldi, Summer 2nd Set
07. Power
08. You And I
09. End Of Days
10. Falling
11. Farewell

Buy this album!

Публикувано от necroshine   @   18 септември 2009 0 коментара
Етикети : , , , , ,

0 Коментара

No comments yet. Be the first to leave a comment !
Остави коментар

Име

Email

Сайт

Предишен
« Theatre Of Tragedy: Forever Is The World е по рафтовете
Следващ
Secrets Of The Moon: Privilegivm – мрачен и студен шедьовър »