Despised Icon: Day of Mourning е тук, за да унищожава

Post image of Despised Icon: Day of Mourning е тук, за да унищожава
Записано в Deathcore 0 коментара

Day of Mourning

Изпълнител: Despised Icon
Албум: Day of Mourning
Дата на издаване: 22 септември 2009
Лейбъл: Century Media
Държава: Канада
Жанр: Deathcore
Още в: Мрежата | MySpace

1 череп2 черепа3 черепа4 черепа5 черепа
(Няма данни)
Loading ... Loading ...

Ако преди някоко години всичко, което Despised Icon запишеха, се приемаше като уникално и свръх-брутално насилие над ушните органи, то сега нещата са някак си по-малко изненадващи. Дет-корът заживя, създаде си фенска база, избуя и бе погълнат жадно от онези, за които ‘обикновеният’ дет-метъл не беше достатъчно жесток и агресивен. От месеци насам канадците се кълняха, че новият им албум ще предефинира понятия като ‘тежък’, ‘брутален’ и ‘злобен’, но дали това е наистина така?

Реално погледнато, Day Of Mourning е просто още от старото. Не се забелязват особено големи промени в звука на групата в сравнение с предишните им диск, въпреки че определено има много добри попадения сред десетте атаки. Впечатление прави вмъкването на леки нетипични за тях забежки – мрачните мелодии в последното парче от албума определено са изненада, но отделно от това, албумът сякаш е леко отстъпление – липсват му унищожителните парчета-цунамита от The Ills Of Modern Man и посоката е повече към дет-метъл, отколкото към деткор. Въпреки това, ударът на заглавното парче, на ‘Eulogy’ и на ‘MVP’ (например) е повече от достатъчен, за да се задържиш замаян в торнадото от ревове, свръхскоростни барабанни откоси, и жестоко изтерзани рифове.

Лично аз не бих се отказал от класическите дет-метъл банди заради Day Of Mourning, но пък и не бих захвърлил диска ей така, без да го завъртя поне няколко пъти. Но ако си падаш по този стил, ако си откърмен с Job For a Cowboy, Black Dahlia Murder или самите Despised Icon, то тогава този албум определено е за теб.

Tracklist:

01. Les Temps Changent
02. Day Of Mourning
03. MVP
04. All for Nothing
05. Eulogy
06. Made Of Glass
07. Black Lungs
08. Diva Of Disgust
09. Entre Le Bien Et Le Mal
10. Sleepless
11. Five One Four [iTunes bonus]

Buy this album!

Публикувано от necroshine   @   22 септември 2009 0 коментара
Етикети : , , , , ,

0 Коментара

No comments yet. Be the first to leave a comment !
Остави коментар

Име

Email

Сайт

Предишен
« Secrets Of The Moon: Privilegivm – мрачен и студен шедьовър
Следващ
Alice In Chains: Black Gives Way To Blue – те са все още живи! »