Twin Spirits: The Forbidden City – достоен наследник

Post image of Twin Spirits: The Forbidden City – достоен наследник
Записано в Progressive Metal 0 коментара

The Forbidden City

Изпълнител: Twin Spirits
Албум: The Forbidden City
Дата на издаване: 11 септември 2009
Лейбъл: Lion Music
Държава: Италия
Жанр: Progressive Metal
Още в: Мрежата | MySpace

1 череп2 черепа3 черепа4 черепа5 черепа
(Няма данни)
Loading ... Loading ...

Новият албум на Twin Spirits се явява логично продължение на звука от първия им диск The Music That Will Heal The World от преди две години. The Forbidden City взима прогресив метъла от дебюта, прибавя му дълбочина и леко мрачен отенък, и го запраща обратно към слушателя, през инструментите на едни много добри и находчиви музиканти.

Работата по албума е започнала доста отдавна, още през 2005, когато Даниеле композира част от това, което по-късно се превръща в епичното десен-минутно заглавно парче. Част от музиката е написана през 2007, а групата влиза в студиото през 2008, все още търсейки вокалист, и завършват работа през лятото на 2009.

Както преди, цялата музика е композирана от мозъка на бандата Daniele Liverani, но когато е опряло до съживяването на мелодиите, приятелчетата му Tommy Ermolli (китари), Alberto Rigoni (бас) и Dario Ciccioni (барабани) са се справили повече от добре. Забележителен отпечатък върху цялата продукция е оставил новият вокалист от Швеция – Göran Nyström, – чийто топъл, но в същото време суров, глас напомпва композициите с енергия и издига песните на Twin Spirits на едно по-квалитетно ниво. Личи си израстването и опита, който групата понатрупа в редицата гигове в съпорт на дебюта – композициите звучат по-стегнато и енергично, а в добавка се е прокраднал мрачен елемент, който гласът на Гьоран подчертава много елегантно.

Темата в The Forbidden City е за конфликта между различните типове характери и за влиянието, което те си оказват едни на друг. Историята проследява през парчетата „Taste the infinity“, „Hide This Feeling“, „My Future“ и „I’m Free“ възхода на слабия, вътрешните му дерзания и заобикалящия го свят, постигането на по-добро осъзнаване за самия себе си и откриването на свободата. В другата сюжетна линия, арогантният тип преминава през серия блянове за собственото си величие (“Number One”, “One Of Us”, “Everything”) и се опитва да убеди по-слабия, че е носител на едничката истина и е отговорът е в ръцете му. Но дали е така, е оставено на слушателя да прецени.

Tracklist:

01. The Forbidden City
02. Taste the Infinity
03. Number One
04. Everything
05. One of Us
06. BTR
07. Hide This Feeling
08. My Future
09. Reaction
10. I Am free

Buy this album!

Публикувано от necroshine   @   11 септември 2009 0 коментара
Етикети : , , , , ,

0 Коментара

No comments yet. Be the first to leave a comment !
Остави коментар

Име

Email

Сайт

Предишен
« Megadeth: Endgame – Краят настъпи
Следващ
Theatre Of Tragedy: Forever Is The World е по рафтовете »