Scar Symmetry: Dark Matter Dimensions – нови песни на нови два гласа

Post image of Scar Symmetry: Dark Matter Dimensions – нови песни на нови два гласа
Записано в Featured release , Melodic Death Metal 0 коментара

Изпълнител: Scar Symmetry
Албум: Dark Matter Dimensions
Дата на издаване: 02 октомври 2009
Лейбъл: Nuclear Blast
Държава:
Жанр: Melodic Death Metal
Още в: Мрежата | MySpace

1 череп2 черепа3 черепа4 черепа5 черепа
(Няма данни)
Loading ... Loading ...

Раздялата на шведските майстори на мелодичния дет метъл с оригиналния им вокалист Chris Alvestam, подейства като студен душ на феновете и мнозина си зададоха въпроса дали групата ще успее да продължи. Все пак на Крис се дължеше значителна част от характерния звук на Scar Symmetry, а в сенките на публичните изявления се криеше недомлъвката, че раздялата не е била от най-сърдечните и са прехвърчали искри. Отгоре на всичкото, групата пропусна цял един сезон за турнета и обяви, че ще си имат не един, а цели двама нови вокалиста. Нещата започваха да стават адски интересни.

За щастие, всички страхове се оказват напразни. Новите две момчета успяват да напълнят обувките на Крис повече от задоволително – Роберт Карлссон (познат на мен лично като заместника на Дан Суаньо в Edge Of Sanity) се справя страхотно с ревовете и чат-пат с чистите вокали, а Ларс Палмквист се грижи за чистите вокали и чат-пат за ревовете. Разбира се, има разлики в сравнение с предишните дискове на групата, но нима си очаквал да заместят Крис едно към едно? Освен това, да имаш двама певци ти позволява да наслагаш вокалните линии, да образуваш доста по-раздвижени композиции и да прибавиш дълбочина към така или иначе многопластовата музика на Scar Symmetry. Като теглиш черата, май излиза, че бандата е спечелила от тази промяна.

Китарите в албума са зашеметяващи. Рифовете в заглавното парче могат да се използват да забиваш пирони с тях, а солата на Jonas Kjellgren са просълзяващи в злостното си съвършенство. Откриващото парче „The Iconoclast“ е като засада – заблуждава те с началните си тонове, за да те връхлети мигове по-късно като яростен трамвай, каран от бивш премиер. Китарите са ту внимателни и меки, ту бясни и търсещи плът да захапят, а „Sculptor Void“ пък те оставя в чуденка колко точно китариста имат в групата. Страховита работа!

Като цяло, Dark Matter Dimensions е точно това, което си очаквал от Scar Symmetry – бърз, мелодичен, на места прекрачващ границите на техникъл дет-метъла (“Mechanical Soul Cybernetics“), с могъщи и запомнящи се припеви и хорове, изящен баланс и синхрон между двамата вокалиста, които в „Dark Matter Dimensions“ са повече от брилянтни. Шведската сцена винаги е била много силна, особено в този стил, и Scar Symmetry затвърждават тази максима с невероятна категоричност. А те имаха нужда от такъв албум, солиден и тежащ на мястото си, след перипетиите, които преживяха. Дай им няколко месеца време и ще ги видиш да превземат стадиони и зали на ура, точно както преди.

Tracklist:

01. The Iconoclast
02. The Consciousness Eaters
03. Noumenon And Phenomenon
04. Ascension Chamber
05. Mechanical Soul Cybernetics
06. Non-Human Era
07. Dark Matter Dimensions
08. Sculptor Void
09. A Parenthesis In Eternity
10. Frequency-Shifter
11. Radiant Strain
12. Pariah

Buy this album!

Публикувано от necroshine   @   2 октомври 2009 0 коментара
Етикети : , , , , ,

0 Коментара

No comments yet. Be the first to leave a comment !
Остави коментар

Име

Email

Сайт

Предишен
« Reverence: Inactive Theocracy released
Следващ
Gama Bomb: Tales From The Grave In Space е онлайн за свободно сваляне! »