Дълбините на нечовечността – Fatalist дебютират силно

Post image of Дълбините на нечовечността – Fatalist дебютират силно
Записано в Death Metal 0 коментара

Fatalist The Depths of Inhumanity

Изпълнител: Fatalist
Албум: The Depths of Inhumanity
Дата на издаване: 24 ноември 2009
Лейбъл: Ibex Moon Records
Държава:
Жанр: Death Metal
Още в: MySpace

1 череп2 черепа3 черепа4 черепа5 черепа
(Няма данни)
Loading ... Loading ...

Ако не си наясно с произхода на FATALIST и чуеш някое от техните творения, ще започнеш да се оглеждаш около себе си, за да търсиш признаци, че си се върнал във времето и се озовал в началото на 90-те, когато шведският дет метъл шестваше триумфално по света, а така наречения ‘гьотенборг-саунд’ все още не беше омекотил първичния устрем. Да, точно ме разбра – калифорнийските момчета свирят шведски дет метъл, както едно време, и доста прилично при това.

Групата започва живота си като кавър-банда, с намерението са свирят любимата си музика в най-добрите традиции на ENTOMBED, DISMEMBER, UNLEASHED и GRAVE. След известна пауза, последвала очевидното нежелание на няколко членове да се ограничат в този стил, FATALIST се реформират под ново име и с нови идеи. Зарязвайки кавърите, пичовете започват да пишат собствена музика и след земтръсното демо Loss, сега идва ред на дебютният им албум – The Depths of Inhumanity.

Влиянията са очевидни, но пък бандата успява да внесе собствена нотка в композициите и да не прилича съвсем на имитатор. Приликите с гореизброените групи се простират до характерния звук и отношение, но що се отнася до композициите, FATALIST се справят чудесно. Тежки, плътни рифове и изпълнени красиво сола определят китарния курс на албума и не можеш да не оцениш факта, че вместо да се слеят с мейнстрийма и да ползват модерния китарен саунд в дет-метъла, те са избрали да настроят инструментите си така, че да звучат разложено, неполирано и ‘на гранули’, ако ме разбираш. Това не означава, че продукцията е лоша, напротив, всички инструменти се чуват както трябва, а тътнещия бас е изнесен по-напред от барабаните, което беше толкова характерно за стокхомската сцена и ENTOMBED специално.

Композициите варират в скоростта си от по-бавни и тежки пасажи, към остри бластове, а солата са толкова епични и носещи дъх на лед, че неволно поставяш знак за равенство между слънчева Калифорния и хладния Стокхолм. На моменти се провира елементи от бъдещия/настоящ шведски мело-дет, ама те по-скоро са сложени там като закачка, отколкото като нещо сериозно, защото силата на бандата е в директното чупене на кости, а не в постепенното ти натискане под леда.

Като цяло, съвсем приличен дебют и уважителен поклон пред старите кучета в бранша. Ако си (бил) фен на споменатите групи и си падаш по олд-скуул дет метъл, не подминавай The Depths of Inhumanity. Въпреки силната връзка с групите-прародители към този момент, FATALIST определено имат мегдан за развитие и най-вероятно ще ги видим в друга светлина в следващите им албуми.

Tracklist:

01. Frozen Epitaph 4:18
02. Internal Misery 5:26
03. Morbid Derangement 3:36
04. Contamination 3:34
05. Death Will Remain 3:26
06. Homicidal Epitpah 3:42
07. Impulse To Kill 4:25
08. Life Deploration 4:15
09. Enthralled By Pain 3:26
10. Depths Of Inhumanity 3:42
11. Intro / Rivers Of Blood 4:19

Buy this album!

Публикувано от necroshine   @   24 ноември 2009 0 коментара
Етикети : , , , , ,

0 Коментара

No comments yet. Be the first to leave a comment !
Остави коментар

Име

Email

Сайт

Предишен
« Швейцарски индустриален шоколад от Sybreed
Следващ
Manowar издават пета серия на Hell On Earth »