Едно по-различно сиртаки от Suicidal Angels

Post image of Едно по-различно сиртаки от Suicidal Angels
Записано в Thrash Metal 0 коментара

Suicidal Angels - Sanctify The Darkness

Изпълнител: Suicidal Angels
Албум: Sanctify The Darkness
Дата на издаване: 20 ноември 2009
Лейбъл: Nuclear Blast
Държава:
Жанр: Thrash Metal
Още в: Мрежата | MySpace

1 череп2 черепа3 черепа4 черепа5 черепа
(1 гласа, средно: 5,00 от 5)
Loading ... Loading ...

Леко позакъснях с това ревю, но не бих искал да го пропусна, както би трябвало да стане по правилата на сайта, защото харесвам прекалено много траш метъла, за да си позволя да прескоча този диск. Освен това, SUICIDAL ANGELS не са непознати в България, тъй като бандата е гостувала вече два пъти на родна земя, така че сигурно имат и фенове.

Преди десетина дни си говорихме за GAZA и как фактът, че произлизат от населен с религиозни фанатици щат, е повлиял на музиката им, добавяйки един допълнителен пласт искреност. Нещо такова се е получило и със съседите ни от Гърция – групите от известната с набожността си държава имат в себе си един по-особен огън, който напомня на озверелите очи на пра-пра-пра-пра…прадядо им Леонид и ги прави да звучат една идея по-маниакално агресивни, отколкото би очаквал. Лично аз намирам обяснение на този факт в царящата в Гърция хегемония на правоверните, която определно е доста дразнеща за инакомислещите, особените и бунтуващите се. Enter thrash metal.

За да свириш качествен и искрен траш метъл, трябва да си започнал от малко. Да си опустошавал малки, задушливи дупки с лошо осветление, кънтящи стени и жежка атмосфера, където тъмни сенки се мятат един срещу друг под звуците на двете каси и скоростния риф. Да си близко до феновете, за да получиш искрен и брутален фийдбек, да си живял у някой от тях, когато си нямал пукнат грош, с нищо друго освен китарата и дрехите на гърба ти. Да си пътувал хиляди километри, натъпкан във ван заедно с техниката и инструментите си, само и само, за да можеш да свириш. И да си много, ама много ядосан.

SUICIDAL ANGELS се класират добре по тези показатели. Ако вземеш солидна доза от ранните SEPULTURA, пъхнеш тук-там по малко от SLAYER, KREATOR и POSSESSED, ще придобиеш доста прилична представа за звука на гърците. Бърз, динамичен, злостен траш метъл в традициите на 80-те, напълно в рамките на клишетата, поне що се отнася до този стил. Насечени китари, тежки бас линии, ритащи в корема, и изплюти на срички лирики. Явно на момците им е дошло до гуша от бузуки, сиркати, узаки и потрошена посуда, та са решили най-накрая да покажат по един дивашки среден пръст на традицията, свирейки колкото се може по-бързо и агресивно насред лежерната идилия, каквато е Гърция, вдигайки колкото се може повече пушилка и вбесявайки максималко количество праволинейни зорбаси. Да, албумът не впечатлява на първо слушане, но на второ и по-нататъшно започваш да чуваш общия звук, а не отделните инструменти, и биваш грабнат. Като скрити награди, навсякъде из албума са напъхани малки бижута, които ти откъсват главата и те халосват зад врата с дъската за хляб.

Пичовете са били подгряваща група на доста солидни имена на сцената – ONSLAUGHT, NILE, LEGION OF THE DAMNED, ROTTING CHRIST, BEHEMOTH – и този им постоянен контакт с тълпите повлиява на Sanctify The Darkness – дискът е по-суров, по-груб и напомнящ са немската траш сцена, отколкото албумите, които напоследък излизат. Продукцията е задоволителна и умишлено е търсен по-неполиран звук, за да се подсили аналогията с олд-скулл траша. Това не означава, че китарите жужат, басът бражди, а барабаните кънтят, о, не, Nuclear Blast е много солиден лейбъл и в албумите, издавани от тях, всичко си се чува както трябва.

В лирическо отношение, гърците са поизбухнали малко повече, отколкото в последните години е нормално и са върнали изначалната анти-християнска тематика в текстовете си. В дните, в които само SLAYER, OVERKILL и EXODUS могат да бъдат вземани насериозно с анти-църковната си траш пропаганда, нашите момчета са изляли критиката си към доминантната религия в държавата им чрез ударната сила на парчета като „Beyond The Laws Of Church“, „Atheist“, „…Lies“ и милото „Child Molester“. Посланието е дори прекалено директно, смея да твърдя, но пък колегите им от ROTTING CHRIST вдигнаха летвата доста високо, трябва да признаем. Само да се надяваме някоя разгневена тълпа семинаристчета да не ги качи на кладата в близко бъдеще :)

Всичко на всичко, нелош траш албум, мило напомняне на един хубави отминали години. Единственият проблем е, че въпреки стойностите си, дискът не блести с нещо феноменално – просто един приятен подарък за всеки фен на жанра, търсещ си нещо ново за слушане.

Tracklist:

01. Bloodthirsty
02. The Pestilence Of Saints
03. Inquisition
04. Apokathilosis
05. …Lies
06. No More Than Illusion
07. Atheist
08. Beyond The Laws Of Church
09. Mourning Of The Cursed
10. Dark Abyss (Your Fate Is Colored Black)
11. Child Molester

Buy this album!

Публикувано от necroshine   @   21 ноември 2009 0 коментара
Етикети : , , , , ,

0 Коментара

No comments yet. Be the first to leave a comment !
Остави коментар

Име

Email

Сайт

Предишен
« Reciprocal дебютират с едноименен албум
Следващ
Impious: Death Domination е ебаси здравия диск! »