Швейцарски индустриален шоколад от Sybreed

Post image of Швейцарски индустриален шоколад от Sybreed
Записано в Industrial 0 коментара

Sybreed - The Pulse Of Awakening

Изпълнител: Sybreed
Албум: The Pulse Of Awakening
Дата на издаване: 23 ноември 2009
Лейбъл: Listenable Records
Държава:
Жанр: Industrial
Още в: Мрежата | MySpace

1 череп2 черепа3 черепа4 черепа5 черепа
(1 гласа, средно: 5,00 от 5)
Loading ... Loading ...

Швейцарски експерт опитва български…опа, това беше друга история, обърках се. В случая е български фен опитва швейцарски метъл-шоколад, който, наред с всичко останало, причинява силен блокаж на сетивата, оставяйки те в едно странно състояние на полу-задоволеност – хем си се наситил, хем искаш още.

SYBREED са швейцарци, както вече си разбрал, и музиката им носи онази точност и прецизност, която е характерна за германско племе, което си изкарва хляба правейки часовници. Името на бандата идва от ’synthetic breed’ и е намек за индустриалната сай-фай насоченост на бандата. И наистина – смесицата от запомнящи се рифове, грууви-ритми и вокални партии, вариращи от жестоки блек/дет метъл крясъци до чисти мелодични излияния, успяват да те поставят в космическо настроение някак прекалено лесно.

The Pulse Of Awakening е трети албум за швейцарците и е най-доброто, което са изваждали досега. Дискът има доста малко недостатъци, най-вече прекалено комерсиалните на моменти чисти вокали, които може да подразнят по-консервативните между нас, но за сметка на това парчетата са много по-тежки и дръмингът на Kevin Choiral е със доста силни блек-влияния – бласт бийтове, картечни откоси с двете каси, скоростни гравити-ролове…брилянтно! В този аспект особено блести парчето „I Am Ultraviolence“, което не мога да спра да слушам откакто го чух – жестоки барабани, много убедителни китари, но и в същото време адски заразително и запомнящо се парче. В контраст с това „A.E.O.N.“, „Doomsday Party“ и „Nomenklatura“ предлагат хипнотични мелодии, отнасящи те в някое друго пространство и гласът на Benjamin е нишката, която те води в това пътешествие. Както казах – брилянтно. Кавърът „Love Like Blood“ на великаните KILLING JOKE е също адски приятно парче.

Това, което определено отличава SYBREED от колегите им в бранша, е безспорното им умение да вплетат адски танцувални ритми в композициите си и дори за тези, които не си падат по стила, ще е трудно да не се поддадат на подтика. Заедно с това, любителите на по-грубия саунд (като мен) ще са адски доволни да чуят вихрушката, която създават момчетата в някои парчета, в които вокалите са вече не толкова феерични, а директно злостни и вариращи между блек и дет метъл. Ясно се вижда, че Бен е страхотно добър вокалист и може да си конструира партиите така, че нито един от тоновете да не е излишен или да падне на неправилното място. Крясъците му втвърдяват парчето, когато трябва, а мелодиите му отпускат нервите с нежност и замечтаност в по-лиричните моменти.

Продукцията на The Pulse Of Awakening е отлична – всеки инструмент си тежи на мястото, без да потушава или смазва звука на останалите, а синтезаторите не доминират, а просто рисуват още един пласт на музикалното платно. Лично аз много си падам по звука на касите – точно премерени, ни повече, ни по-малко, за да придадат достатъчна тежест на музиката, без да се окажат фукня от сорта на ‘виж ме колко бързо/технично мога да свиря’.

Финалната оценка е повече от добра – адски здрав диск, може би сред топ 5 индъстриъл албуми на годината, с адски разнообразна музика, изпълнена перфектно и с желание, с внимание към детайла. Без да се оливат, момчетата са метнали в казана съставки от много различни рафтове в метъла и финалният резултат се увива сам в станиола, толкова е добър. Препоръчвам горещо.

Tracklist:

01. Nomenklatura
02. A.E.O.N.
03. Doomsday Party
04. Human Black Box
05. KillJoy
06. I Am Ultraviolence
07. Electronegative
08. In The Cold Light
09. Lucifer Effect
10. Love Like Blood
11. Meridian A.D.
12. From Zero To Nothing

Buy this album!

Публикувано от necroshine   @   23 ноември 2009 0 коментара
Етикети : , , , , ,

0 Коментара

No comments yet. Be the first to leave a comment !
Остави коментар

Име

Email

Сайт

Предишен
« Impious: Death Domination е ебаси здравия диск!
Следващ
Дълбините на нечовечността – Fatalist дебютират силно »