Шести албум от Throwdown: Deathless

Post image of Шести албум от Throwdown: Deathless
Записано в Groove Metal , Metalcore 0 коментара

Throwdown - Deathless

Изпълнител: Throwdown
Албум: Deathless
Дата на издаване: 10 ноември 2009
Лейбъл: E1 Music
Държава:
Жанр: Metalcore | Groove Metal
Още в: MySpace

1 череп2 черепа3 черепа4 черепа5 черепа
(Няма данни)
Loading ... Loading ...

Когато Throwdown издадоха предишния си албим – Venom & Tears – те загубиха доста от старите си фенове, но пък от друга страна спечелиха много нови. Традиционалистите се оплакваха, че с тази си стъпка групата предава хардкор фронта и се продава в името на комерсиалния успех, ставайки имитация на Pantera, а металистите пък, макар отначало да бяха скептично настроени именно поради тази прилика с легендарните тексасци, в крайна сметка харесаха албума и приветстваха групата.

Две години по-късно излиза Deathless, който е още една стъпка към откъсването от хардкор корените и пълното обръщане към по-съвременен и агресивен метъл, който се е развил под влиянието на Machine Head, Pantera, Hatebreed, а защо не и Alice In Chains, Sepultura или старите Cro-Mags. Темпото е значително намалено, а в песните се прокрадва доволно количество мелодии, нещо, което не е сред отличителните черти на Throwdown. Изненада са и чистите вокали от страна на китариста Dave Peters, изпяти с солидно умение между другото, и то не толкова заради тях, а по-скоро защото никога досега не си имал причина да очакваш чисти вокали в албум на групата.

Разбира се, да си под влиянието на толкова много емблематични групи понякога е нож с две остриета и ако не внимаваш, ще прекрачиш тънката граница между това да си просто вдъхновен от друга банда и това да копираш стила на другата банда дословно. За съжаление нашите герои са се поувлекли малко и албумът спокойно може да бъде сбъркан с творение на Lamb Of God – вокалистът Дейв Питърс е като близнак на Ранди Блайт, а буреносното парче „Black Vatican“ е направо повод за съдебен процес, мене ако питаш. Из целия албум от отвъдното се чуват рифовете на Даймънд Даръл и Фил Анселмо се показва тук-там. Когато казах по-горе Machine Head, имах точно това предвид – ако вземе по един албум на тези три групи заедно с Deathless и ги пусне на shuffle, дори един закоравял фен ще се обърка в няколко момента коя група точно слуша.

Deathless е доста добър албум, погледнат глобално, но за съжаление не предлага нищо ново и всичко в диска сме го чували вече нееднократно. Поради тази причина трудно ще се насилиш да натиснеш ‘риплей’ бутона.

Tracklist:

01. The Scythe
02. This Continuum
03. Tombs
04. The Blinding Light
05. Widowed
06. Headed South
07. Serpent Noose
08. Ouroboros Rising
09. Skeleton Vanguard
10. Pyre & Procession
11. Black Vatican
12. Burial At Sea

Buy this album!

Публикувано от necroshine   @   10 ноември 2009 0 коментара
Етикети : , , , , ,

0 Коментара

No comments yet. Be the first to leave a comment !
Остави коментар

Име

Email

Сайт

Предишен
« Outbreak пускат едноименен втори албум
Следващ
Krallice: Dimensional Bleedthrough е яка издънка »