Gaza: He Is Never Coming Back на пазара

Post image of Gaza: He Is Never Coming Back на пазара
Записано в Hardcore , Metalcore 0 коментара

Gaza He Is Never Coming Back

Изпълнител: Gaza
Албум: He Is Never Coming Back
Дата на издаване: 10 ноември 2009
Лейбъл: Black Market Activities
Държава:
Жанр: Metalcore | Hardcore
Още в: Мрежата | MySpace

1 череп2 черепа3 черепа4 черепа5 черепа
(Няма данни)
Loading ... Loading ...

Gaza произлизат от града на мормоните – Солт Лейк Сити, – който е забит по средата на един сравнително шантав американски щат, чието име винаги съм свързвал с червени прашни пустини, религиозни фанатици и многоженци, не зная защо. Може би тази ми нагласа е причината да приема новия албум на бандата от Юта He Is Never Coming Back като по-емоционално зареден и по-тежък, отколкото всъщност е, защото какво друго можеш да очакваш от хора, които сигурно са постоянно депресирани от заобикалящата ги среда.

Някои парчета очевидно са сложени на местата им, за да балансират ударната сила на приятелчетата си – тихите интерлюдии от „The Biologist“, акустичните „The Anthropologist“ и „The Astronomer“ са в контрапункт на нажежяващите „Canine Disposal Unit“ и „The Meat of a Leg Joint“. И в двете парчета се срещат наслагващи се вокали, които не само че създават усещането, че ти крещи хор от побъркани, но и демонстрира таланта на Паркин да е искрен в това, което казва. Бандата е изхвърлива всякакви лиготии като семплирани или модулирани гласове и успява да изрази чистата си омраза и без тях.

Забележителното в албума е изпълнението на вокалиста Jon Parkin, чийто рев е доста убедителен в дълбоката си нараненост и носи неимоверно силен емоционален заряд. Музикалният фон е също така на ниво, вплитайки на моменти разтеглени блусарски нишки в композициите. Приличен дръминг, с мощен и смазващ звук, който обаче може да бъде и съвсем различен в хипнотичното „Bishop“, с дуумаджийския му ритъм и джази брейкове.

He Is Never Coming Back не е диск, който ще си пуснеш докато поливаш цветята или си гладиш ризата сутрин преди работа. Вторият албум на Gaza се слуша в тъмни стаи, където да можеш да се концентрираш и да се опиташ да вникнеш в музиката и текстовете. Има една частица искреност в тях, което отличава тези сравнително млади музиканти от себеподобните им и дали ще харесаш албума или не зависи тотално от това дали си падаш по чиста и неопетнена истина, казана ти право в лицето.

Tracklist:

01. How it Is. How Its Going To Be
02. The Kicking Legs
03. Bishop
04. The Biologist
05. Windowless House
06. He Is Never Coming Back
07. Canine Disposal Unit
08. The Anthropologist
09. The Meat Of A Leg Joint
10. The Astronomer
11. Tombless
12. The Historian
13. Carnivore

Buy this album

Публикувано от necroshine   @   10 ноември 2009 0 коментара
Етикети : , , , ,

0 Коментара

No comments yet. Be the first to leave a comment !
Остави коментар

Име

Email

Сайт

Предишен
« Apeiron: Among The Lost нов албум
Следващ
Thy Flesh Consumed: Unrepentant по рафтовете »