Reciprocal дебютират с едноименен албум

Post image of Reciprocal дебютират с едноименен албум
Записано в Technical Death Metal 0 коментара

Reciprocal - Reciprocal

Изпълнител: Reciprocal
Албум: Reciprocal
Дата на издаване: 19 ноември 2009
Лейбъл: няма
Държава:
Жанр: Technical Death Metal
Още в: Мрежата | MySpace

1 череп2 черепа3 черепа4 черепа5 черепа
(1 гласа, средно: 3,00 от 5)
Loading ... Loading ...

RECIPROCAL са сравнително млада банда от Западното крайбрежие на Щатите, които нямат много други записи зад гърба си, така че светът все още не знае какво да очаква от едноименния им албум. Да, ако ти е попадала компилацията „Brutal Beatings“ на Sick Drummer Records, ще да си чувал едно тяхно парче там, но жестоко се съмнявам, че си се ровил чак толкова дълбоко. Както и аз, между впрочем, съвсем доскоро :)

Принципно, Reciprocal е трябвало да се появи през 2010 година, но скорошни разправии с лейбъла довеждат до разтрогване на сделката по взаимно съгласие и албумът се появява няколко месеца по-рано. Имайки предвид силата на Интернет, пичовете даже до пуснаха за стриймване от сайта си преди седмица, надявайки се да компенсират в промоутването му. Може би ще е онлайн още малко, защото албумът излезе, така че побързай, ако искаш да го чуеш преди да го купиш. Аз все още се колебая.

Групата е записана под графата technical death metal, и имат някакви намеци за техничарстване, но аз лично не бих се целил толкова високо. Техникъл дет метъл не се просвирва от дебютния диск, още по-малко от група, която има все още чести смени на персонал. Трябва си спойка, взаимно сработване, за да можеш да екзекутираш цели села с размаха на NILE. Признавам им на момчетата, слушали са усърдно PESTILENCE, MORBID ANGEL и CANNIBAL CORPSE, така че определено има тръпка в музиката им, но това не е настръхването от нещо уникално, а по-скоро полузаспалото механично вдървяване вечер в леглото с жена ти, след 15 години брак. Познато чувство, но не нещо, което да очакваш с нетърпение или ентусиазъм.

Като оставим настрана моментите на опити за хипер-бластове, както и по-успешно изпълнените сложни бас линии, албумът мирише прекалено силно на споменатите горе четири светила в жанра. Има парчета, които можеха да са залепени веднага след „Hammer Smashed Face“ в Tomb of the Mutilated. Бас линиите (колкото и да са успешни), абстрактните сола и бавните пасажи пък просто крещят “нийдерланде!“ в чест на PESTILENCE, а резките промени в композициите и ‘препънатите’ рифове  са от флоридската школа на MORBID ANGEL. На всичкото отгоре, през цялото време имах чувството, че някъде зад рамото им се надига на пръсти и KATAKLYSM, което не е добра идея, когато говорим за technical death metal.

Reciprocal не ми допадна не заради друго, а защото не ми предложи нищо, което не съм чувал преди, и то по много, при това изпълнено по-добре. Изключение правят само прогресив-забежките а ла PESTILENCE, които винаги ме сцепват от радост и които се срещат толкова рядко, че си струва да ги оцениш, дори когато са предложени от посредствена група.

Реших се – няма да купувам диска, нищо, че е само $7. Е, ако си колекционер, не го подминавай, има стойностни неща.

ПС. А най-забавното знаеш ли кое е? Че този пост е с номер 666 и се падна на средняшка банда от град на плажове и силикон, а злокобните DARK FUNERAL от предното ревю са хванали дедовия и са взели the neighbour of the beast…:)

Tracklist:

01. Voice Of Evil
02. Victims Of Circumstance
03. Hopeless
04. Wrath
05. Spiritual Disease
06. Idiopathic Pandemic Spreading
07. Zombiopsy
08. Hadalpelagic Worms
09. Below
10. Aeons Of Ruination
11. Fallen

Buy this album!

Публикувано от necroshine   @   19 ноември 2009 0 коментара
Етикети : , , , ,

0 Коментара

No comments yet. Be the first to leave a comment !
Остави коментар

Име

Email

Сайт

Предишен
« Dark Funeral се завръщат с Angelus Exuro Pro Eternus
Следващ
Едно по-различно сиртаки от Suicidal Angels »