Temple Of Baal с трети албум: Lightslaying Rituals

Post image of Temple Of Baal с трети албум: Lightslaying Rituals
Записано в Black Metal , Death Metal 0 коментара

Temple of Baal Lightslaying Rituals

Изпълнител: Temple Of Baal
Албум: Lightslaying Rituals
Дата на издаване: 27 ноември 2009
Лейбъл: Agonia Records
Държава:
Жанр: Black Metal | Death Metal
Още в: MySpace

1 череп2 черепа3 черепа4 черепа5 черепа
(Няма данни)
Loading ... Loading ...

Трети албум на екстремистите TEMPLE OF BAAL, които затвърждават репутацията си като една от водещите банди в тежката музикална сцена на Франция. И докато предните им дискове бяха повече блек-метъл ориентирани, Lightslaying Rituals е посипан с обилна доза дет, без да губи от първичната си сатанинска есенция. Ярост, анти-християнска тематика и безкомпромисен подход към композициите се сблъскват в този диск, за да ти докажат, че освен със странна кухня, стачки и висша мода, Франция може да се гордее и с отлична метъл сцена.

Още при първото пускане, Lightslaying Rituals ми напомни на LORD BELIAL, поне по начина, по който групата подхожда към блек-метъла и в избора на изказни средства, за постигане на посланието си – никакви реверанси не са правени пред всякаквито там симфонични и клавирни партии и суровата атмосфера на албума е постигната с най-основните съставки – тежък бас, гръмовни барабани, режещи плът рифове и неспирен бяс, без да ти се налага да прибягваш до болкоуспокояващи след първите две парчета. Някои от композициите са насечени от по-бавни и грууви пасажи, но като цяло темпото е високо, макар че моите предпочитания клонят именно към разтеглените валяци „Dead Cult“ и „Black Sun of the Damned“, демонстриращи таланта на групата да пише запомнящи се рифове. Китарният звук има далечно сходство с творчеството на MAYHEM, но наред с това има доловимо дет-метъл звучене, без да се впуска прекалено дълбоко в тези територии, така че да не класифицираш Lightslaying Rituals изцяло като дет.

За разлика от предните албуми, продукцията тук е по-изчистена и ясна, като хубавото на това е, че атмосферата е по-качествено предадена, а лошото, че от друга страна внася частича стерилност и потушава влиянието на олд-скуул блека. Басът е изнесен малко по-напред и ударната сила на ритъм секцията солидно се е повишила. Нещата с дръминга стоят по горе-долу същия начин като с китарите – по-скоро дет, отколкото блек, вписващ се чудесно в цялостната структура на песните – нито прекалено помпозен и скоростен, нито пък неприлично бавен. Като цяло, звукът на Lightslaying Rituals е правилно балансиран и няма изцепки с неразличими един от друг удари по тъпаните или пък заглушаващи се един друг инструменти.

TEMPLE OF BAAL доказват, че могат да се развиват и прогресират с всеки свой албум, без да правят реверанси към модните тенденции или комерсиалните трендове, без да жертват страстта си към музиката в името на по-голяма известност. Завоят към по-детаджийските ловни полета е някак естествен за тях и като че ли групата се чувства в съвсем свои води да композира в стиловия микс, който ни представят с Lightslaying Rituals. Албумът е напомпан и монолитен, без да се изхвърля, така че ще се хареса на всеки фен на LORD BELIAL, а защо не и на почитателите на VADER и BELPHEGOR.

Tracklist:

01. Piercing The Veils Of Slumber
02. Triumph Of Heretic Fire
03. Black Sun Of The Damned
04. Angstgeist
05. Dead Cult
06. Hate Is My Name
07. Poisoned Words
08. Vectors To The Void
09. Blessings Of Blackfire

Buy this album!

Публикувано от necroshine   @   27 ноември 2009 0 коментара
Етикети : , , , , ,

0 Коментара

No comments yet. Be the first to leave a comment !
Остави коментар

Име

Email

Сайт

Предишен
« Manowar издават пета серия на Hell On Earth
Следващ
Малък подарък за феновете на Eden’s Curse »