Thy Disease: Anshur-Za е нова глава от футуристичната сага

Post image of Thy Disease: Anshur-Za е нова глава от футуристичната сага
Записано в Death Metal , Industrial 0 коментара

Thy Desease Anshur-Za

Изпълнител: Thy Disease
Албум: Anshur-Za
Дата на издаване: 30 ноември 2009
Лейбъл: Mystic Productions
Държава:
Жанр: Death Metal | Industrial
Още в: Мрежата | MySpace

1 череп2 черепа3 черепа4 черепа5 черепа
(Няма данни)
Loading ... Loading ...

Полша, очевидно, не страда от липса на качествени банди, творящи в тежките стилове, които в последните години си извоюваха уважавано място сред съратниците си. Само се сети за BEHEMOTH и VADER. Наред с тях, THY DISEASE съвсем не са нова група и почитателите на тежкия им машинен стил се радват на изявите им вече десет години. Бандата има зад гърба си цели 4 албума, което ги прави солидни ветерани, вряли и кипяли в бранша и това придава на музиката им монолитна основа и достоверност, и макар да не са сред най-известните имена в бранша, това съвсем не се дължи на липса на талант. Anshur-Za е най-новото им отроче, нова глава в започналата в предишния им албум футуристична сага за пост-апокалиптични бъдеще и глобална организация, наречена Синдиката.

Типичният THY DISEASE албум е смесица между хипер-бластов дет-метъл, в по-старите им творения – и блек метъл,  и електроника, която създава механична атмосфера за роботската им тематика. Нивото на агресия и груув в рифовете е на по-високо от обичайното за индъстриъл бандите ниво, което прави поляците повече дет-метъл с електронен привкус, отколкото типична ъндъстриъл група. Лично аз намирам постигнатия резултат за страхотно добър и кукичката в парчетата на Anshur-Za не ме пуска откакто ги чух за пръв път.

Звуково албумът е все така могъщ, като удар на парен чук, с намек на неизбежен край и черна съдба, но звучи по-тежко и мрачно от предишните им дискове. Клавирите са изнесени малко по-напред, заедно с барабаните, което влага допълнителен пласт в музиката, карайки я да звучи космически и футуристично. Синтезаторът играе важна роля в парчетата на THY DISEASE и създава онзи мелодично-машинен елемент, който отделя дет-метъла от традиционното му русло и го прекроява и пресъздава в по-различен вид, по-ефирен като че ли. Дръмингът ми напомня на откосите на Реймънд Херера от FEAR FACTORY, наситен с хипер-бластове (което е ужасно яко!), но приликите с праотците спират дотук. THY DISEASE звучат адски индивидуално, със запомнящи се мелодии в песните, а вокалите на Psycho направо смачкват с първичната си суровост. Човек би очаквал да чуе типичните продрани индъстриъл крясъци, но вместо това бива халосан с гръмовен рев с режещо острие, заканителна първичност и нотка на олд-скуул дет метъл. Не мисля, че момчетата са прибягвали към моделиране на вокалите, достатъчно истински ми звучат. Рифовете са раздвижени, интелигентни и живеят собствен живот, без да се превръщат в централен мотив, така че цялостната амалгама с останалите инструменти да е еднородна и с ясно послание. А когато в парчето се провре красиво мелодично соло, пред взора ти магически се появяват черните облаци над разрушени градове от визията на бандата за бъдещето. И понеже способността да създават визуални картини чрез музика винаги е била сред ценените от мен качества на една група, давам допълнителни точки на THY DISEASE и ги поздравявам за успеха.

Лирически Anshur-Za продължава да се занимава с темите, открити в предишния им опус – Rat Age, в който се разказваше история за глобална организация, завзела контрола над останките от света след ядрен катаклизъм. Конфликтът, нихилизмът и предупреждението за близкия край намират място във вселената на Синдиката, но групата изрично подчертава, че въпреки концептуалната си натура, Anshur-Za няма да е продължение на историята, а отделна част. И макар действието да се развива в измислено бъдеще, проблемите и трудностите като че ли не са толкова далеч от нашето тук и сега.

Като допълнителен бонус, в диска са намерили място два кавъра на емблематични поп-парчета, сякаш за да признаят и подчертаят влиянието на електронния звук върху групата – „Frozen“ на Мадона и „Sinner In Me“ на Депеш Мод. Лично на мен обаче те ми звучат даже прекалено поп и можех да мина и без тях, така че бих препоръчал останалите десет трака като главната причина да си купиш този диск.

Tracklist:

01. Blame
02. Code Red
03. Collateral Damage
04. Nightmare Scenario
05. Moral Supremacy
06. Fog Of War
07. Freedom For Anshur-Za
08. General’s Speech
09. Rotten Structure
10. Salah-Dhin
11. Sinner In Me [Depeche Mode cover] [bonus]
12. Frozen [Madona cover] [bonus]

Buy this album!

Публикувано от necroshine   @   30 ноември 2009 0 коментара
Етикети : , , , , ,

0 Коментара

No comments yet. Be the first to leave a comment !
Остави коментар

Име

Email

Сайт

Предишен
« Малък подарък за феновете на Eden’s Curse
Следващ
Брутално прецизен втори албум от Divinity. Заразно! »