Vendetta: Heretic Nation – олд-скуул, изсвирен с любов

Post image of Vendetta: Heretic Nation – олд-скуул, изсвирен с любов
Записано в Heavy Metal 0 коментара

Vendetta - Heretic Nation

Изпълнител: Vendetta
Албум: Heretic Nation
Дата на издаване: 06 ноември 2009
Лейбъл: Lion Music
Държава:
Жанр: Heavy Metal
Още в: Мрежата | MySpace

1 череп2 черепа3 черепа4 черепа5 черепа
(Няма данни)
Loading ... Loading ...

Корените на британците от Vendetta са в класическия хеви метъл от осемдесетте години на миналия век, стил, който много от хората считат за архаизъм. Още с дебютния си албум Tyranny of Minority бандата успяха да изненадат метъл-братството и да покажат, че все още има хляб в окл-скуул музиката, ако е изсвирена добре и с любов. Звънливи рифове и мелодични хармонии характеризират звука на островитяните и ако ти е липсвало нещо оседесетарско, не пропускай този диск.

Вторият албум на VendettaHeretic Nation – е логическо продължение на дебюта, само че по-тежък, по-агресивен и малко по-израстнал. Звукът на бандата се е изчистил, а певецът/китарист Edward Box е успял да намери оптималния синхрон между двата си инструмента и влага повече страст във вокалните си пируети. Натрупали опит в последните две години постоянни изпълнения наживо, момчетата са създали адски стегнати композиции, в изпълнени с прецизната ритъм секция на барабаниста Lee Lamb и басиста Gary Foalle, а чудесните китарни дуети между Edward Box и Pete Thompson заслужават бурни адмирации.

Първото парче „Delusion“ показва групата в перфектна роля и е прошнуровано с красиви сола и силен припев, а след него заваляват „Killing Time“ с взимащото дъха споделено между Бокс и Томпсън соло, което може да се сравни с култовите испълнения на Типтън и Даунинг; „Face Your Demons“ and „Powers That Be“, които ми напомниха за Testament, колкото и странно да звучи, а „Glass Half Empty“ демонстрира уменията на басиста Gary Foalle и блестящата форма на Едуард Бокс.

Съдейки по горещия прием на видеото към албума, което групата пусна към парчето „My Revelation“, феновете на по-мелодичния и прецизен метъл от близкото минало съвсем не са малко. Стилът на групата напомня за великите Judas Priest, Maiden, Saxon и Triupmh, което е адски приятно в дните на все по-опростени и брутални музикални изразни средства.

Ако все още не си чувал за Vendetta, сега е момента да поправиш пропуска си. Убеден съм, че няма да съжаляваш. А ако си почитател на традиционния хеви метъл, албумът е направо задължителен.

Tracklist:

01. Delusion
02.Age Of Annihilation
03.New Horizon
04. My Revelation
05. Skaro
06. A Glass Half Empty
07. Killing Time
08. Face Your Demons
09. The Space Between
10. Powers That Be

Buy this album!

Публикувано от necroshine   @   6 ноември 2009 0 коментара
Етикети : , , , , ,

0 Коментара

No comments yet. Be the first to leave a comment !
Остави коментар

Име

Email

Сайт

Предишен
« Gama Bomb: Tales From The Grave In Space е онлайн за свободно сваляне!
Следващ
Apeiron: Among The Lost нов албум »