Helloween: Unarmed – Best Of – 25th Anniversary

Post image of Helloween: Unarmed – Best Of – 25th Anniversary
Записано в Heavy Metal , Power Metal 0 коментара

Helloween Unarmed - Best Of

Изпълнител: Helloween
Албум: Unarmed – Best Of
Дата на издаване: 16 декември 2009
Лейбъл: Sony/SPV
Държава:
Жанр: Heavy Metal | Power Metal
Още в: Мрежата | MySpace

1 череп2 черепа3 черепа4 черепа5 черепа
(5 гласа, средно: 3,60 от 5)
Loading ... Loading ...

Не е необходимо да представям HELLOWEEN, надявам се, защото това е една от най-легендарните, основополагащи, отличителни и крайъгълни формации в класическия хеви и пауър метъл, и ако падаш в Луната и името им не те поставя в стойка мирно още на второто ‘L’, по-добре отиди някъде и се застреляй.

През тази година HELLOWEEN празнуват солиден юбилей – 25 години на сцената, преминали през какви ли не перипетии, но в крайна сметка все още живи, дишащи, мърдащи и забиващи здраво. Това са доста годинки, цяла сребърна сватба, и момчетата са решили да отпразнуват събитието с един хубав сборен диск, с който да се отблагодарят на феновете за подкрепата през кариерата им. Композициите са били презаписани със съвременни технологии и звук, малко по-раличен аранжимент, поканили са няколко гости и оркестър, така че ти не получаваш само един диск, в който са хванали с мишката десет известни парчета и са ги метнали с едно движение, а продукт на истинска работа и плод на усилие.

Безспорно, няма да чуеш нищо ново, в Unarmed са намерили място легендарни класики, от ерата на Keeper…-ите най-вече. Обаче, именно в това се корени и проблемът – този коледен подарък трябваше да е поне двоен, с двойно повече парчета, с по-разчупена селекция. Все едни и същи познати тракове използват в сборните си албумии и би било приятно да разнообразят малко. Признавам, композициите са интересно преаранжирани и на първия момент не успяваш да ги смелиш правилно, но после призмата се пречупва и нещата идват на мястото си, а през цялото време те мъчи неясното усещане, че има нещо нередно, защото това не е типичния HELLOWEEN звук.

Номерът е в това, как ще подходиш към албума. Той не е редова HELLOWEEN тава, нито съвсем редовен бест-ъф. Все пак е издаден по случай годишнина и по подразбиране се очаква да предствалява един вид ретроспекция на изминалото време. Да, можеше и по-добре да е, но какъв по-добър повод да лудееш, да експериментираш и да опиташ нещо по-различно от рождения ти ден? Пичовете са отпуснали юздите, for the fun of it, и точно това е светлината, в която трябва да приемеш диска. Unarmed – Best Of – 25th Anniversary е по-скоро за колекционери и истински фенове, отколкото нещо, което задължително трябва да притежаваш.

Tracklist:

01. Dr. Stein
02. Future World
03. If I Could Fly
04. Where The Rain Grows
05. The Keeper’s Trilogy
06. Eagle Fly Free
07. Perfect Gentleman
08. Forever & One
09. I Want Out
10. Falling To Pieces
11. A Tale That Wasn’t Right

Buy this album!

Публикувано от necroshine   @   16 декември 2009 0 коментара
Етикети : , , , , ,

0 Коментара

No comments yet. Be the first to leave a comment !
Остави коментар

Име

Email

Сайт

Предишен
« Abraxas надават първия си вой с The Wretched Existence
Следващ
Revocation с първи клип към Existence Is Futile »