Категория » Black Metal

Temple Of Baal с трети албум: Lightslaying Rituals

Post Thumbnail of Temple Of Baal с трети албум: Lightslaying Rituals
 Black Metal, Death Metal       

Трети албум на екстремистите TEMPLE OF BAAL, които затвърждават репутацията си като една от водещите банди в тежката музикална сцена на Франция. И докато предните им дискове бяха повече блек-метъл ориентирани, Lightslaying Rituals е посипан с обилна доза дет, без да губи от първичната си сатанинска есенция.

27 ноември 2009  No comments

Dark Funeral се завръщат с Angelus Exuro Pro Eternus

Post Thumbnail of Dark Funeral се завръщат с Angelus Exuro Pro Eternus
 Black Metal, Featured release       

DARK FUNERAL не биха могли да изкарат лош албум, ако ще и да се насерат, да ме прощаваш за израза, и Angelus Exuro Pro Eternus е поредното доказателство за това твърдение. По-тежък, по-бавен, по-техничен и по-мрачен, новият диск на бандата буквално РАЗЦЕПВА!

18 ноември 2009  No comments

Krallice: Dimensional Bleedthrough е яка издънка

Post Thumbnail of Krallice: Dimensional Bleedthrough е яка издънка
 Black Metal       

Младата американска блек-метъл формация Krallice се ползва със славата на отличен лайв акт отвъд океана и съм склонен донякъде да им повярвам. Обаче не мога да си обясня защо една отлична група би издала албум с качеството на Dimensional Bleedthrough. Ако бяха просто лоши музиканти, бих им простил…

10 ноември 2009  No comments

Reverence: Inactive Theocracy released

Post Thumbnail of Reverence: Inactive Theocracy released

Reverence са блек метъл/индъстриъл група от Франция, която се подвизава на сцената от вече десетина години и имат за гърба си няколко рилийза, сред които и два албума – дебютът Industrial Mental Concept от 2005 и Chamber Of Divine Elaboration от 2007. Inactive Theocracy е третият им диск и според официалните данни разкрива една още по-мрачна и агресивна тяхна черта.

1 октомври 2009  No comments

Secrets Of The Moon: Privilegivm – мрачен и студен шедьовър

Post Thumbnail of Secrets Of The Moon: Privilegivm - мрачен и студен шедьовър

Корените на Secrets Of The Moon са в ледения блек метъл, но към тази основа е добавена стабилна плънка от дуум, прогресив и авангарден метъл. Ако трябва да си лепим етикетчета, може би компанията издател най-добре го е изказала – „Блек метъл и още нещо“. Групата расте с всеки изминал албум и Privilegivm ги утвърждава като водеща банда в жанра, която не се свени да кривва от пътя на блек метъла и да експериментира.

18 септември 2009  No comments

Chthonic: Mirror Of Retribution – една тайванска приказка

Post Thumbnail of Chthonic: Mirror Of Retribution - една тайванска приказка
 Black Metal, Symphonic Metal       

Ключът към разбирането на Chthonic може би се корени в разбирането на тяхната връзка с историята на Тайван. Повлияни силно от минали периоди на неправда, подстисничество и кръвопролитие, групата базира творбите си на тях, изкарвайки пред очите ти черните краски от земите, по които блек-метъл не вирее по традиция.

1 септември 2009  No comments
 Page 1 of 2  1  2 »