Категория » Gothic Metal

Hanging Garden издадоха Teotwawki

Post Thumbnail of Hanging Garden издадоха Teotwawki
 Doom Metal, Gothic Metal       

Искахме да се откъснем от традиционния саунд на бандите, идващи от Финландия, и да направим нещо по-различно и по-твърдо. Много харесваме това, което Магнус е направил в албумите на Cult Of Luna и Khoma, и не сгрешихме в избора – подходът му при записите изведе музиката ни на съвсем друго ниво, точно както искахме за звучим.

11 ноември 2009  No comments

Theatre Of Tragedy: Forever Is The World е по рафтовете

Post Thumbnail of Theatre Of Tragedy: Forever Is The World е по рафтовете
 Gothic Metal       

Като цяло, ясно е желанието на секстета да се завърнат към корените и да се опитат поне да спечелят част от феновете си отново, но като всяко хубаво нещо, това не става с един опит и пред бандата стои още път. Трябва да им отдадем заслуженото обаче, защото в текущото им състояние (и особено след разочарованието от предните им албуми), всяка една малка промяна може да се счита за подобрение.

18 септември 2009  No comments

Leave’s Eyes: Njord е на пазара

Post Thumbnail of Leave's Eyes: Njord е на пазара
 Gothic Metal, Symphonic Metal       

Ясно е, че с този албум Leaves’ Eyes се целят в мейнстрийма, но не можем да си отговорим на въпроса дали това е причината за спадналото качество в сравнение с обичайните им рилийзи. Запазената марка на бандата е метъл със силни влияния от норвежки или германски фолк и ‘Scarborough Fair’ е типичен пример за това.

26 август 2009  No comments